Stäng
Svenskt hantverk, Snabba leveranser, Fri frakt över 899 Kr
USAUSA (USD) Ändra
INSJÖN HEM > Om oss

Om oss

Insjöns Väveri grundades år 1947 av Ivar Hollstein i tätorten Insjön i Dalarna. Alldeles invid riksväg 70 söder om Leksand öppnade han den fabrik som 74 år senare ligger kvar på samma plats. Där tillverkar vi kvalitetsdukar, servetter och handdukar i lin och bomull enligt gamla tekniker, så nära handvävt du kan komma med maskin.

I den traditionella maskinparken är det mesta som förr. De outtröttliga vävstolarna, vissa av dem närmare 100 år gamla, var långt ifrån nya när verksamheten startade och väver fortfarande helt perfekt. Tack vare dem kan vi fortsätta att tillverka textilier med unik karaktär och kvalitet, exakt enligt gamla handvävsoriginal.

Många av våra mönster har flerhundraårig tradition. De är fantastiska kulturskatter och en del av svensk vävhistoria som vi förvaltar med stor vördnad. Mönstren tillverkas med traditionella hantverkstekniker och är sprungna ur en tid då en väv förväntades kunna tvättas, slitas och ärvas i generationer. Resultatet är textilier med hög vävtäthet och enastående hållbarhet. Vår ambition och främsta drivkraft är att hålla dem vid liv i hundra år till.

Vi är stolta över den levande textil- och industrihistoria som fortsätter att prägla vår verksamhet. Om du har vägarna förbi är du varmt välkommen att se den gamla mekaniska tillverkningen, lyssna till vävstolarnas dunkande och känna linets karakteristiska doft.


Kunglig hovleverantör – en svensk kvalitetsstämpel

Sedan 1980 har Insjöns Väveri äran att leverera kvalitetstextilier till det svenska hovet. Titeln Kunglig hovleverantör är en hedersutnämning som beviljas av H.M. Konungen. Det är en fin kvalitetsmarkör och ett bevis på en uppskattad affärsrelation. Den är också få förunnad – endast några enstaka ansökningar godkänns varje år. Idag finns omkring 130 svenska hovleverantörer inom olika branscher.

För att ha möjlighet att bli utnämnd till Kunglig hovleverantör måste verksamheten möta vissa särskilda kriterier. Utöver att kunna uppvisa en välskött ekonomi ska företaget bland annat ha levererat varor eller tjänster till hovet i minst fem år. Titeln är också direkt knuten till en medlem i kungafamiljen och till en företrädare för verksamheten. Vid ett tronskifte eller byte av VD krävs en ansökan om förnyat förtroende.

Standardvy | Byt till Mobil vy